miercuri, 4 noiembrie 2009

Eco-viaţa #1 INTRO

DESPRE ECOLOGIE

Pentru o definiţie academică, Wikipedia te aşteaptă la orice oră din zi sau noapte, link direct ţuşti spre Ecologie. Dar ce înseamnă totuşi chestia asta aşa, pentru muritorii de rând, care nu doresc prea mult de la viaţă dar nu se opun când cineva le propune/arată un lucru interesant. Nu-i greu, nu te strofoci prea tare şi faci un bine omenirii şi mediului. Uite:

- Ecologia are în vedere, ca o trăsătură generală, salvarea pamântului, şi nu mă refer numai la ţărâna de sub tine, ci la copacul ăla uscat, la tufişul pe care îl marchează zi de zi câinele vecinei, la oceanu' Atlantic şi la pădurile tropicale. De ce anume le salvăm?

- Poluarea este probabil cea mai dezastruoasă consecinţă a dezvoltării umanităţii, dezvoltare chipurile necesară, dar cu un preţ foarte periculos. Gândeşte aşa: acum 200 de ani puteai sa dai la sapă pe câmp de la ora 1 la prânz la ora 5 în costumul lui Adam şi nu te trezeai apoi cu mozaic de aluniţe din cauza stratului de ozon ciuruit, nu găseai peşti bolborosind în bălţi jegoase şi prunci cu 3 capete în fiecare an, acestea fiind câteva dintre efectele poluării asupra existenţei pe această planetă. Ce poţi face?

  • nu arunca pe jos pe stradă nici măcar biletul de tramvai, dapoi doza de suc, PET-uri de plastic ş-alte minuni mega-super-ne-biodegradabile!
  • fă în aşa fel încât să nu se vadă ca ai cotropit mediul, mai ales după un ditamai grătarul, treci fără să laşi urme!
  • convinge-ţi prietenii să nu arunce pe jos un capăt de aţă(figurat:) ), aratându-le cum e bine, comportându-te ECO!
(To be continued)

Go ECO-VIAŢA! \m/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu